Culemborg Troost

Steun vinden bij elkaar

Zing je rouw

Verliezen verwerk je niet. Ze komen niet in een afgesloten doosje op een plank in de schuur. Verliezen draag je met je mee. Je leert ermee leven en gaandeweg gaan de scherpe randjes er vanaf.

Rouw is niet alleen maar bij dood. Rouw komt voor bij alle vormen van verlies. Of je rouwt en “hoeveel” je rouwt, is voor iedereen persoonlijk. Sommige vormen van verlies kun je makkelijker aan en verdwijnen in de achtergrond. Andere vormen snijden dieper in je ziel en veranderen je.

In Zing je rouw bijeenkomsten sta je op je eigen manier stil bij jouw verliezen. We zingen eenvoudige eenstemmige liederen, misschien zelfs een canon. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, de liederen leren we makkelijk uit het hoofd. Er komen liedjes uit allerlei landen voorbij. Droevig, vrolijk, melancholisch, meditatief, het kan van alles zijn. We zingen met en zonder begeleiding.

De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland voor eind november. Datum en locatie nog niet definitief gepland. Interesse om mee te zingen? Berichtje naar post@culemborgtroost.nl

© 2019 Culemborg Troost

Thema door Anders Norén